Texaco

Texaco lanserar en simulator för bränsleekonomi för att kunna utvärdera möjliga bränslebesparingar

Chevron Lubricants, världsledande när det gäller förstklassiga grupp II-basoljor, har utvecklat produktutbudet ”Texaco Fuel Economy”. De här produkterna omfattar bland annat Texaco Ursa Ultra och Techron HD, en komplett smörjmedels- och additivserie särskilt framtagna för tunga fordon och bussar.

Produkterna är avsedda att optimera motorns prestanda samt minska dess bränsleförbrukning och utsläpp. Med ”Texaco Fuel Economy”-produkterna får motorerna längre livslängd, högre tillförlitlighet och förenklat underhåll.

Texaco har lanserat en microsite på nätet med produktdatablad, tester, omdömen, expertråd och interaktiva beräkningsverktyg så att driftansvariga kan utvärdera fördelarna med smörjmedlen i Texaco Ursa Ultra-serien och Techron HD-additiven. Den här informationen ger kunderna konkreta fakta och siffror som hjälper dem att göra väl underbyggda val.

Kunderna förses med två interaktiva verktyg. Med bränsleekonomisimulatorn kan man beräkna vilka bränslebesparingar som kan uppnås genom användning av smörjmedlen i Texaco Ursa Ultra-serien och/eller Techron HD-additiven. För att fortsätta behöver kunden bara ange information om sin fordonspark: antal fordon, genomsnittligt antal kilometer/år, genomsnittlig bränsleförbrukning och det genomsnittliga dieselpriset. Programmet beräknar sedan de årliga besparingar som kan uppnås genom användning av Fuel Economy-produkterna.

Produktrekommendationsmodulen använder en effektiv sökmotor konstruerad för att hjälpa användaren att hitta rätt smörjmedel för sin aktuella fordonstyp: lätta fordon, lätta yrkesfordon, tunga fordon, lantbruks- eller entreprenadmaskiner. Efter att den nödvändiga informationen, som märke, modell, fordonstyp etc. har angetts visas en detaljerad produktrekommendation, särskilt anpassad efter den aktuella modellens behov. Det breda produktutbud som tagits fram av Texaco möjliggör att varje fordon kan få en speciellt anpassad rekommendation.

Beräkningsverktygen har tagits fram av tekniker baserat på tester utförda under verkliga förhållanden och kan därför förse potentiella kunder med konkret information om vilka fördelar de kan uppnå för sina fordonsparker med hjälp av Texacos produkter.

Här hittar du micrositen:
http://www.texacofueleconomy.com/se/startsida

Här hittar du simulatorn:
http://www.texacofueleconomy.com/se/kunskap/branslebesparingskalkyl

Texaco Fuel Economy är ett komplett utbud av högpresterande produkter. Det innehåller motoroljor för lastbilar och bussar samt kylvätskor och oljor för växellådor, differentialer och axlar. Utbudet omfattar även bränsletillsatsen Techron HD, framtagen för rengöring av dieselininjektorer, i moderna högtrycksinsprutningssystem (common rail) och i äldre system, och är särskilt anpassad för användning i lastbilar, bussar och andra yrkesfordon. Techron HD bränslesystemrengöring har formulerats för att ta hand om både konventionella avlagringar och IDID-beläggningar (Internal Diesel Injector Deposits) i motorer som körs på såväl petroleumldiesel som biodiesel.

 

Denna sida använder cookies.